Peisaje deosebite, o zona incarcata de traditii si un traseu mixt, special pregatit pentru competitie, ii asteapta pe concurentii care vor lua parte la Maratonul Ursoii 2016 din Ieud.

Maratonul Ursoii 2016 - Maramures

Maratonul Ursoii 2016 – Maramures – 20 august


Competitia, care are loc in satul maramuresean cunoscut pentru modul in care reuseste sa pastreze traditiile autentice, ajunge anul acesta la cea de-a XI-a editie, urmand sa aiba loc in data de 20 august 2016.

Startul inscrierilor in competitia de alergare este deschis, astfel ca sportivii amatori din toata tara sunt asteptati sa se inregistreze la Maratonul Ursoii de anul acesta prin completarea formularului de pe site (aici…), la sectiunea inscriere.

Maratonul Ursoii este o competitie de alergare montana pe distanta lunga, care se desfasoara an de an in comuna maramureseana Ieud, in prima sambata dupa sarbatoarea de Sfanta Marie (15 august). Alergarea are loc pe un traseu cu o lungime de aproximativ 21 de kilometri, de dificultate medie, desfasurandu-se atat pe drum asfaltat, cat si pe drum forestier, pe alocuri accidentat.

Participantii la Maratonul Ursoii vor porni din fata sediului Primariei Ieud, traseul continuand pe strada principala, pana la Izvorul Ursoii, sub dealul Magura, unde este punctul de intoarcere pentru retur.

Primii trei alergatori, in ordinea sosirii la linia de start, vor fi recompensati cu premii in bani, cupe si diplome. Pentru locul I, premiul este de 200 de euro, pentru locul II, premiul este de 100 de euro, iar concurentul clasat pe locul al treilea va fi recompensat cu 50 de euro.