Fiecare participant la Maratonul Ursoii trebuie sa respecte prezentul regulament pentru a putea participa la competitie. De asemenea, nerespectarea regulamentului poate atrage si descalificarea in timpul concursului, respectiv ulterior incheierii acestuia.

Concursul de alergare montana Maratonul Ursoii are loc in comuna Ieud, judetul Maramures și consta in parcurgerea traseului stabilit de organizatori. Acesta este de tip semimaraton, se desfasoara pe o distanta de aproximativ 21 de kilometri.

Organizator

Maratonul Ursoii este organizat de Vasile Dunca, cetatean roman, nascut in localitatea Ieud, cu sustinerea partenerilor. Competitia este destinata amatorilor, la ea fiind acceptate doar persoane care nu sunt legitimate ori afiliate la vreun club sportiv.

Traseu

Semimaratonul are loc pe Valea Ursoaia din Ieud, punctul de Start si cel de Sosire fiind in fata sediului primariei. Traseul este pe un teren mixt – drum asfaltat și drum forestier, ușor accidentat pe anumite portiuni – dificultatea fiind medie. Detalii despre traseu pot fi consultate si pe pagina web a concursului, sectiunea Traseu (http://maratonulursoii.ro/traseu/).

Inscriere

Prin inscrierea in concurs, concurentii accepta si isi asuma integral prezentul regulament. Pentru a putea lua startul, trebuie completat formularul de inscriere. Detalii se gasesc in pagina web, sectiunea Program (http://maratonulursoii.ro/program/).

Conditii de participare

In concurs se poate inscrie orice persoana care a implinit 18 ani, apta sa depuna efort fizic.

Documente de inscriere

  • Fomular de inscriere completat si transmis online sau semnat inainte de start.
  • Declaratie pe proprie raspundere
  • Dovada platii taxei de participare: 50 lei

Echipament obligatoriu

  • Incaltaminte sport
  • Numar de concurs ridicat de la organizator
  • Organizatorul isi rezerva dreptul de a interzice participarea sportivilor care nu indeplinesc conditiile de echipare.

Cronometrare

Cronometrarea se face la secunda, castigator fiind declarat concurentul care ajunge primul la linia de sosire dupa parcurgerea integrala a traseului si cu respectarea prevederilor prezentului regulament.

Premii

Se premiaza cu bani primele trei locuri. Concurentilor clasati pe podium li se acorda cupe, tricouri si premii in bani: locul I: 200 euro, locul II: 100 euro, locul III: 50 euro. In cazul in care se vor înscrie peste 10 persoane de gen feminin, se va face o premiere separată fata de baieti. În caz contrar, premiile se vor acorda în comun. De asemenea, se acorda tricouri si diplome de participare pentru toti participantii care reusesc sa finalizeze cursa. Organizatorii isi rezerva dreptul de a acorda si alte premii.

Accidente

Concurentii poarta intreaga responsabilitate civila si penala pentru orice dauna provocata altor persoane in timpul cursei. Concurentul care sufera un accident sau orice fel de paguba fizica sau materiala renunta prin insasi inscrierea la competitie la orice drept de a solicita despagubiri sau de a recurge in instanta impotriva organizatorilor, sponsorilor si institutiilor publice.

Forta majora

In caz de vreme nefavorabila, organizatorul poate modifica traseul sau anula/amana concursul, concurentii urmand sa fie anuntati prin email, telefonic sau la fata locului. Totodata, informatii se vor gasi si pe pagina web a concursului.

Alte prevederi

Organizatorul isi rezerva dreptul de a modifica regulamentul si fara preaviz, noua versiune urmand sa fie publicata in pagina web a concursului, sectiunea Regulament (http://maratonulursoii.ro/regulament/).