Familia Dunca – Daniela si Vasile – este preocupata de pastrarea traditiilor, dar si de incurajarea activitatilor sportive. Maratonul Ursoii se leaga de dragostea celor doi pentru locurile natale, dar si de pasiunea lor pentru sport.
Familia Dunca - Daniela si Vasile

Familia Dunca – Daniela si Vasile

Maratonul Ursoii este organizat din initiativa sotilor Daniela si Vasile Dunca, acesta din urma fiind un localnic din Ieud stabilit in strainatate de aproape 20 de ani. Indragostit de comuna natala dar si adeptul unei vieti sanatoase, ieudeanul, nascut in 1968, si-a propus sa organizeze anual o competitie prin care să promoveze activitatile sportive si in care sa atraga tot mai multi tineri maramureseni, iar in final concursul sa devina un punct de referinta pentru intrecerile de acest fel din tara.

Vasile Dunca este pasionat de sport, despre care spune ca inseamna sanatate si un mod placut de petrecere a timpului liber. De aici si ideea de a organiza o competitie sportiva in comuna natala, prima de acest fel in istoria Ieudului.

“In ultimii ani, se face tot mai putina miscare, iar activitatile sportive aproape ca sunt inexistente. Cred ca aceasta situatie este si consecinta lipsei de spatii amenajate. Totodata, este ingrijorătoare si indiferenta tinerilor pentru sport. Printr-o colaborare mai stransa intre primarie, scoala si cetatenii comunei vrem sa gasim solutii pentru imbunatatirea acestei situatii”, a declarat Vasile Dunca.

Organizatori - Maratonul Ursoii