Sportivii amatori din Maramures, dar si din alte judete ale tarii s-au inscris la “Maratonul Ursoii” 2014, competitia anuala de alergare montana pe distanta lunga – aproximativ 21 km – care s-a desfasurat in Ieud in data de 16 august.

podium Maratonul Ursoii 2014

Podiumul Maratonului Ursoii 2014


A IX-a editie a Maratonului Ursoii a avut loc pe acelasi traseu ca in anii precedenti, diferenta fata de anii precedenti constand in prelungirea traseului asfaltat, asta ca urmare a modernizarii drumului comunal din Ieud. N-a fost un impediment pentru participanti, la fel cum nici caldura nu i-a incurcat prea tare.
Startul s-a dat din fata sediului Primariei Ieud si, urcand pe strada principala, a avut ca punct de intoarcere Izvorul Ursoii, de sub dealul Magura. Cel mai rapid a fost Andrei Leonca, un concurent din Vatra Dornei, care a terminat semimaratonul in 1h 08 min 48 sec. Moldoveanul a fost urmat de stefan Libotean, castigatorul editiei 2013, care a fost inregistrat cu 1h 15 min 30 sec, iar pe locul 3 s-a clasat Iuliu Victor Grec, care a trecut linia de sosire dupa 1h 20min 41sec.
Acestia au primit cupe, diplome si tricouri, dar si premii in bani. Astfel, locul 1 a fost recompensat cu 200 euro, locul 2 – 100 euro si locul 3 – 50 euro. De asemenea, tuturor participantilor li s-au oferit diplome de participare si tricouri.
Maratonul Ursoii este organizat anual la Ieud, comuna natala a organizatorului competitiei, Vasile Dunca. Acesta si-a propus sa incurajeze miscarea sportiva, indeosebi in randul tinerilor.
Numele maratonului provine de la cel al locului unde se desfasoara – Valea Ursoii – o zona cu peisaje deosebite, situata in partea impadurita a comunei Ieud.
Sponsor al evenimentului inca de la prima editie a fost Boboiog Company, iar parteneri, Primaria Ieud si agentia de media si publicitate Refresh Media Transilvania.