La Ieud, sambata, 17 august, s-a desfasurat cea de-a opta editie a Maratonului Ursoii, singura competitie de alergare pe lunga distanta din Maramures dedicata sportivilor amatori.

Maratonul Ursoii 2010, Ieud, Maramures

Maratonul Ursoii 2010, Ieud, Maramures

Opt concurenti, printre care un italian si un francez stabilit in Ieud, s-au inscris in cursa rezervata oamenilor puternici, increzatori in conditia lor fizica si psihica. Acestia au avut de parcurs o distanta de circa 20 de kilometri.

Startul s-a dat la ora 9.00 dimineata din fata sediului Primariei Ieud, iar concurentii au avut de urmat traseul: Plopsor, cantonul silvic, Solotruc, Gura Ursoii, Fundul Ursoii si retur.

Alergarea s-a facut intr-un cadru natural spectaculos, insa pe un traseu dificil, cu mai multe portiuni in panta, ce a solicitat la maximum sportivii amatori participanti la Maratonul Ursoii 2013. Cu totii au trecut linia de sosire si chiar daca nu au ajuns printre primii au ramas cu satisfactia de a incheia istovitoarea competitie.

Pe locul intai s-a clasat Stefan Libotean, un tanar de 20 de ani din Baia Mare, care a fost cronometrat intr-o ora, 11 minute si 49 de secunde. Acesta a fost urmat de alti doi baimareni, Iuliu Victor Grec si Vasile Mirel Hreniuc. Finish-ul a fost foarte strans, pentru ca ocupantii locurilor de pe podium au fost despartiti de cateva secunde.

Premiile au fost in valoare de 1.000 de euro si au constat in bani, cupe si tricouri. Locul 1 a fost rasplatit cu 200 de euro, locul 2 cu 100 de euro, iar concurentul ajuns pe a treia pozitie a fost recompensat cu 50 de euro. Premierea a avut loc in fata Primariei Ieud, fiind facuta de catre primarul Nicolae David si Vasile Dunca.

Initiativa organizarii intrecerii sportive ii apartine unui “fiu al satului”, care s-a stabilit de mai multi ani in Italia fara sa uite insa de plaiurile natale. In urma cu opt ani, Vasile Dunca Boboiog si-a propus sa organizeze anual o competitie prin care sa promoveze activitatile sportive si in care sa atraga tot mai multi tineri din comuna, considerand ca acestia s-au indepartat prea mult de un stil de viata sanatos.